Start mee de shift naar alterÂnatieve grondstoffen
Nevenstromen en alternatieve grondstoffen bieden veel potentieel als bron van o.a. gezondere vetten, suikers, vezels en eiwitten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je ermee aan de slag, maar stoot je op drempels? Schrijf je in voor deze inspiratiesessie van het project Ctrl+Alt+Food+Shift. ...
Studievoormiddag: culinaire innovatieve oplossingen
Het Center for Research and Innovation in Gastrology & Primary Food Care (CRIGA) organiseert op 20 september in Berchem een studievoormiddag over haar innovatieve culi-clinical oplossingen. Deze studiemiddag is bedoeld voor iedereen in de zorgsector die interesse heeft in lekkere, gezonde en veilige voeding. ...
Inspiratiedag – Expeditie processing: de impact van voedselverwerking op productkwaliteit
Voedingsproducten ondergaan in de keten verschillende processingstappen die elk hun steentje bijdragen aan de eindkwaliteit van het product. Hiervoor worden verschillende technologieën gebruikt die onderhevig zijn aan continue innovatie. Tijdens deze inspiratiedag van Flanders' FOOD kom je meer te weten over het effect van voedselverwerking op productkwaliteit en leer je nieuwe processingtechnieken kennen. ...
Studiedag ‘Voedselverlies in de zorg’
Voedselverlies tegengaan is niet vanzelfsprekend en vraagt inspanningen zoals het meten van hoeveelheden, menukeuzes en groottes van porties aanpassen, communiceren met zorgpersoneel en patiënten, aanpassen van de logistiek enz… Tijdens deze studiedag bieden we u enkele praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om ervaring uit te wisselen en te leren van anderen. ...
Studiebezoek Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in TilburgÂ
Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg is één van de koplopers in Nederland op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Samen met Nutrition2Health, Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Ambassade in België, nodigen ze de NuHCaS community van harte uit om een kijkje achter de schermen te nemen. Laat je inspireren, en ga met elkaar in gesprek over de verschillen tussen België en Nederland. ...
JAVA Foodservice Inspires
Een middag vol Inspirerende seminaries, met onder andere een bijdrage vanuit NuHCaS over datagedreven optimalisatie van de maaltijdbereiding. ...
Lerend netwerk ZoBio
In het project ZoBIO willen BioForum, ILVO en Flanders’ FOOD langetermijnsamenwerking realiseren tussen zorginstelling en lokale bioboeren voor het toeleveren van producten aan de keuken van de zorginstelling. Maar als zorginstelling de eerste stappen zetten in zo’n samenwerking vraagt voldoende overleg en de nodige kennis van elkaars werking. Met het project ZoBIO willen we je […] ...
Bio & Veggie: een smakelijke combi!
Ben je voor jouw keuken nog op zoek naar een geschikt vegetarisch aanbod? Wil je tijdens een speeddate kennis maken met het divers aanbod van verschillende biobedrijven? Blokkeer dan 29 oktober in jouw agenda en stuur alvast een mail naar marijke.vanranst@bioforum.be voor verdere informatie. ...
3de Studiedag Actueel Grootkeuken Management
Een middag gericht op leren en netwerken voor keukenchefs en hun hulpkoks, directie en diensthoofden, maar ook diëtisten van not for profit grootkeukens. Met 2 inhoudelijke bijdragen vanuit NuHCaS. ...