Maak kennis met NuHCaS

NuHCaS staat voor Nutrition, Health Care System. Dit open onderzoeks- en innovatiecentrum is tot stand gebracht door Flanders’ FOOD, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en VIVES. NuHCaS wil de brug slaan tussen voeding en gezondheid zodat deze sectoren kunnen inspelen op elkaars noden en opportuniteiten. Door samen te werken willen we komen tot vraaggedreven, impactvolle innovaties en oplossingen.

Wat doet NuHCaS?

  • Noden uit de voedings- en gezondheidssector capteren op het vlak van kennis, infrastructuur,…
  • Samenwerkingen opzetten en faciliteren tussen de voedings- en gezondheidssector, kennisinstellingen en overheden om op deze noden in te spelen.
  • Passende financiering zoeken, o.a. via Vlaamse en Europese projecten.
  • Kennis delen met onze community, o.a. via netwerkevents.

Belang van voeding voor onze gezondheid

Evenwichtige voeding is cruciaal voor onze gezondheid en draagt bij tot ons welbevinden. Zo is het belangrijk te kunnen genieten van smakelijke voeding in een aangename omgeving. Dit is niet vanzelfsprekend voor wie bijvoorbeeld zorgbehoevend is of aangepaste voeding nodig heeft. Ook kan de context, bv. maaltijdbereiding in een zorgkeuken, extra organisatorische restricties met zich meebrengen.

Samenwerken is de boodschap

Om goed te kunnen eten, speelt elke schakel in de keten een onmiskenbare rol. Dit gaat van voedingsproducent, kok, diëtist, logopedist, logistiek medewerker,… tot de consument. Wanneer de héle keten mee is, komen we tot impactvolle verandering. En dat is onze drijfveer!

Translate »