Nieuw project ZoBio wil biologische landbouw en maaltijden in zorginstellingen dichter bij elkaar brengen

KNOKKE-HEIST – “Hoe zorgen we dat patiënten dagelijks een lekkere en gezonde maaltijd krijgen?“ Bij AZ Zeno vonden ze enkele jaren geleden het antwoord op die vraag dankzij een samenwerking met bioboerderij het Polderveld. Deze unieke aanpak leidde tot een…

Lees meerNieuw project ZoBio wil biologische landbouw en maaltijden in zorginstellingen dichter bij elkaar brengen

Verlies van spiermassa beperken na je 65ste: “Eet eiwitrijk en doe extra krachtoefeningen”

Sterk en vitaal blijven? VIVES onderzoekers Steffi Rijs en Annelien Desplenter duiden in het blogbericht van Solidaris Vlaanderen hoe voldoende beweging en een eiwitrijke voeding kunnen helpen om sarcopenie (spierverlies) te bestrijden en een actief leven te behouden. Lees het artikel hier.

Lees meerVerlies van spiermassa beperken na je 65ste: “Eet eiwitrijk en doe extra krachtoefeningen”

Hoe kunnen de voedings- en gezondheidssector beter samenwerken voor een gezondere consument?

Deze uitdaging bracht tal van belanghebbenden, onderzoekers en beleidsmakers over de sectoren heen, samen op 23 november te Brugge. Dit, om het maatschappelijke probleem van voedingsgerelateerde aandoeningen aan te pakken, o.a. obesitas, diabetes type 2 en ondervoeding. Hier liggen mogelijkheden…

Lees meerHoe kunnen de voedings- en gezondheidssector beter samenwerken voor een gezondere consument?

Een boeiend debat tijdens het inspiratie-event “Samenwerken aan lekkere en evenwichtige voeding voor iedereen.”

Wist je dat er op vandaag procesbegeleiders bestaan die woonzorgcentra coachen in de strijd tegen ondervoeding? En wil jij ook leren uit vernieuwende cateringconcepten in andere ziekenhuizen of zorgcentra? Het NuHCaS partnerschap brengt sectoren samen om kennis uit te wisselen,…

Lees meerEen boeiend debat tijdens het inspiratie-event “Samenwerken aan lekkere en evenwichtige voeding voor iedereen.”
Translate »