Samenwerking met Nederland

Begin 2023 ondertekenden Vlaams minister Brouns en Nederlands minister Adema een Memorandum Of Understanding om samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op het vlak van voeding en zorg te stimuleren. 

Deze bekrachtiging was de aanleiding voor opzetten van een meerjarig uitvoeringsprogramma tussen het Vlaamse NuHCaS en het Nederlandse Alliantie Voeding in de Zorg om zo kennis uit te delen en samen grensoverschrijdende projecten te initiëren.

Rapport 'Samen richting bieden over voeding in de zorg in Nederland en Vlaanderen'

Binnen dit uitvoeringsprogramma werd er gewerkt aan een beschrijving van het zorglandschap in beide regio’s.  Het rapport beschrijft het zorglandschap in Nederland en Vlaanderen en de verschillende aspecten rondom voedingsaanbod, bereiding en voedingsadviezen in de zorg. Vraag het rapport “Samen richting bieden over voeding in de zorg in Nederland en Vlaanderen” op via deze QR-code. 

Werkbezoek aan Maastricht UMC+

Op 25 januari was de NuHCaS community te gast bij Maastricht UMC+. Het Maastricht Universitair Medisch Centrum heeft patiëntenzorg, onderwijs & opleiding en onderzoek als kerntaken. Daarnaast legt de organisatie zich ook uitdrukkelijk toe op gezondheidspreventie, vandaar de ‘+’ in de naam. We maakten kennis met het volledig herwerkte logistieke systeem van het ziekenhuis. Verspreid over drie cateringconcepten krijgen alle patiënten nu zo efficiënt mogelijk de juiste maaltijd op hun bord. Naast een vaste bedelingsronde met 2 verschillende menu’s, is er ook een bistro en een take away-concept. Het 3-kanalenvoedingsconcept schenkt hierbij extra aandacht aan keuzemogelijkheden en de presentatie van de maaltijden.

Translate »