Studievoormiddag: culinaire innovatieve oplossingen

Het Center for Research and Innovation in Gastrology & Primary Food Care (CRIGA) organiseert op vrijdag 20 september in Berchem een studievoormiddag over haar innovatieve culi-clinical oplossingen. De studiemiddag is bedoeld voor iedereen in de zorgsector die interesse heeft in lekkere, gezonde en veilige voeding.

Eén van die innovaties, het HP-TNT-model (hyper-personalisatie van “taste-nutrition-texture”) biedt een op maat gemaakt voedingsaanbod voor kwetsbare individuen en specifieke patiëntengroepen met een verstoorde voedingsinname. Deze groepen hebben vaak te maken met smaak- en slikproblemen die zich voordoen bij niet-overdraagbare aandoeningen. Dit model vertoont enige analogie met de kernprincipes van ‘personalized medicine’. 

Binnen het HP-TNT-kader heeft CRIGA zeven combinatiemogelijkheden ontwikkeld om smaak te sturen, texturen te moduleren en voedingsinterventies toe te passen. Aldus kunnen zorgverleners een meer doeltreffende en efficiënte voedingszorg bieden dan de traditionele “one size fits all”- benadering.

Naast gewone gerechten laten chefs gastro-engineering u ook uitgebreid proeven van de innovatieve culinaire oplossingen. 

Meer info en inschrijven

 

Tags:
Translate »