Gepersonaliseerde voeding

Tijdens de Open Food Conference coördineert NuHCaS een sessie rond ‘gepersonaliseerde voeding’. NuHCaS zal dit moment aangrijpen om de aftrap te geven van een Europees netwerk dat ze aan het opbouwen is.

Wanneer? 12 maart 2024, 15u45 – 17u15

Waar? Provinciehuis Leuven

Organisator? NuHCaS

Programma

  • De impact van voeding op onze gezondheid – Marijke Van Moorhem, Jo Mons en Kim Doan Ngoc, Odisee
  • Multisectorale stakeholderbenadering op Vlaams en Europees niveau – Ellen Fierens, Flanders’ FOOD, NuHCaS
  • Europese voedings- en gezondheidsclusters van het S3-partnerschap – Partners uit Wallonië, Nederland, Frankrijk, Spanje
  • Case: Voeding als gezondheidsbevordering in Afrikaanse landen – Carl Lachat, UGent
  • Afsluitend debat

Er wordt een structurele samenwerking uitgewerkt met de Nederlandse Alliantie Voeding in de Zorg en clusters uit Wallonië, Spanje en Frankrijk. Daarin staat de maatschappelijke nood aan een betere gezondheidsbevordering via evenwichtigere voeding opnieuw centraal. Enkele belangrijke topics zijn kennisopbouw over de impact van voedingscomponenten op de gezondheid, microbioom, effect van de voedingsmatrix, evenwichtige diëten voor de brede bevolking, voeding aangepast aan momenten in het leven (kinderen, sporters, zorgbehoevenden,…) en voedselvaardigheden en -omgeving.

De Open Food Conference vindt plaats op 11-13 maart te Leuven en wordt georganiseerd door de Vlaamse Regering n.a.v. het Europese voorzitterschap. Op 12 maart vindt in de voormiddag een debat plaats over voedselgeletterdheid met afgevaardigden van FAO, European Commission, en BEUC.

De voertaal van de conferentie en van deze sessie is het Engels.

Translate »