Duurzame eiwitten op uw menukaart

U wordt van harte uitgenodigd voor een brainstorm met andere horeca- en grootkeuken-ondernemers over een nieuw project dat u kan helpen om de groene toekomst van uw eigenbedrijf verder vorm te geven. We hopen dat u hierin geïnteresseerd bent en mee wilt denken en doen.

De provincies Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen (de zogenaamde Euregio Scheldemond) willen stimuleren dat er meer duurzame eiwitten op het bord van de consument komen. Op 6 maart jl. werd tijdens de Euregio Scheldemondbijeenkomst ‘Eiwittransitie, van boer tot bord’ een geslaagde workshop gehouden waarbij de deelnemers in de huid kropen van diverse typen consument en vervolgens met elkaar in gesprek gingen hoe het restaurant samen met de toeleverende keten deze consument kon verleiden tot de duurzame keuze op zijn/haar bord.

Ziet u, als horeca- of grootkeukenondernemer, ook kansen om met duurzame eiwitten op uw menukaart te scoren? Een groenere menukaart die niet alleen uw gasten verleidt, maar ook de aarde een warm hart toedraagt. Om daar samen mee aan de slag te gaan, ontwikkelen we (met ondersteuning van de provincies) een project met waarde voor de praktijk. We starten met het bijeen brengen van een aantal horeca- en grootkeukenondernemers met interesse in dit onderwerp. Met hen bespreken we op welke manier we praktisch met elkaar aan de slag gaan. Daarna zoeken we de overige projectpartijen (de toeleverende ketenen de kennispartners) er bij en ook de benodigde subsidie.

Hopelijk kunnen we dan met elkaar in het najaar concreet van start!

Interesse? Stuur uiterlijk op 27/05 een e-mail naar k.witkam@fooddeltazeeland.nl

Tags:
Translate »