Ledenpagina

De Keukentafel van Kanaal Z brengt in beeld

Wekelijks gaan Ilse De Vis en Frank Fol samen op zoek naar mensen en projecten in en rond de voedingsindustrie die kunnen inspireren. Tijdens de uitzending van 1/1/2022 kreeg het Huis van de Voeding in Roeselare flinke aandacht. Vanaf minuut 7:17 geeft Brian Desplenter toelichting bij de POM-initiatieven rond de lopende duurzame en innovatieve projecten rond voeding. Ook VIVES-onderzoeker Lien Van den Broeck kreeg de kans om het Food Innovation Park onder de aandacht te brengen. Bekijk deze uitzending op Kanaal Z

Lees verder »

Onderzoek wil grootkeuken gezonder maken

In de nieuwe Food Research & Development Hall (FR&D Hall), die NuHCaS in Roeselare opende, gaan onderzoekers aan de slag met een proefkeuken die processen moet ontwikkelen om grootkeukenvoeding gezonder en lekkerder te maken. De experimentele keuken, die in totaal 320.000 euro kost, is de eerste investering in  een reeks apparatuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. De FR&D Hall vult al bestaande apparatuur aan, zoals die in de Food Pilot die nieuwe processen uit de voedingsverwerkende industrie stimuleert. Zo overspant men nu de hele keten van grondstof tot een evenwichtige maaltijd op het bord. De

Lees verder »

VIVES lanceert postgraduaat Voeding en Gezondheid

Werk je in de voedingsindustrie? Of heb je een gezonde interesse in voeding en gezondheid terwijl je achtergrond rond voeding op vandaag eerder beperkt is? Deze unieke opleiding bezorgt je de nodige bagage om je weg te vinden in het voedingslandschap. De opleiding wordt voor het eerst georganiseerd vanaf februari 2022. Meer info  

Lees verder »

Passende én lekkere voeding in zorg en ziekenhuizen?

NuHCaS werkt samen met voedingsbedrijven en zorgorganisaties aan de voeding van morgen Dina Tersago ondervond in het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ dat de ziekenhuiskost een negatieve impact op de patiënt kan hebben. NuHCaS (Nutrition Health Care System) brengt partners uit de sectoren voeding, gezondheid en zorg samen om hier paal en perk aan te stellen. Met wetenschappelijk onderzoek en samenwerking tussen zorginstellingen en voedingsbedrijven zijn lekkere en kwalitatieve maaltijden voor de zorgsector mogelijk met een positieve impact op de levenskwaliteit van patiënten. Door nu de krachten te bundelen willen we het onderzoek over deze thema’s een boost geven en de

Lees verder »

Roadmap Zorg

De zeven concepten van de roadmap Zorg vormen een kader om de impact en de rol van voeding in een zorgcontext te vergroten binnen dit en tien jaar. Dit is een dynamische roadmap wat betekent dat de concepten regelmatig herbekeken zullen worden. Daarnaast zal elk concept nog verder uitgediept en geconcretiseerd worden. Lees meer

Lees verder »

Start bouw wetenschapspark Voeding en Gezondheid

Vlaams minister voor Economie & Innovatie Hilde Crevits gaf op woensdag 30 juni samen met Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen en Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, de eerste spadesteek voor het eerste gebouw op het wetenschapspark ‘Food Innovation Park’ in Roeselare. Met de uitbouw van deze site investeert POM West-Vlaanderen in een nieuw state-of-the-art wetenschapspark met internationale uitstraling waar onderzoek naar voeding en gezondheid centraal staat. Lees meer

Lees verder »
Translate »