
VIVES ontwikkelt praktische methodes om sarcopenie sneller te herkennen
De onderzoeksgroep Health Promotion van Hogeschool VIVES presenteerde op 27 mei 2025 de eerste resultaten van haar onderzoek naar eenvoudige screeningsmethodes voor sarcopenie in de thuiszorg.

Tussen de voedings- en gezondheidssector is een barrière
Tussen de voedings- en gezondheidssector is een barrière In het artikel “Tussen de voedings- en gezondheidssector is een barrière” belicht Ellen Fierens de ambitie

E-learning: Aan de slag met AI in de zorg
Deze e-learning module biedt een toegankelijke introductie in AI en helpt professionals in de zorgsector beter inzicht te krijgen in de juridische, ethische en technische aspecten van AI-gebruik.

Kracht door de Nacht
In het LunaCare-project wordt onderzocht hoe shiftwerk de gezondheid van Vlaamse verpleegkundigen en zorgkundigen beïnvloedt. De focus ligt daarbij op eetgewoonten tijdens het werk en

‘Belang van goede voeding voor onze gezondheid nog steeds onderschat’
FoodServices ging in gesprek met Charlotte Destoop en Ellen Fierens, twee drijvende krachten achter NuHCaS, over het belang van voeding voor onze gezondheid. Lees hier

Podcast ‘Wat je moet weten over eten’
In de podcast Sonoor gunnen wetenschappers van KU Leuven je een blik achter de schermen van hun onderzoek. In deze aflevering vertelt voedingsdeskundige Christophe Matthys