Datum

donderdag 15 september 2022

Tijd

10:00 - 16:00

Slimmer eten in de zorg

Nutritionisten, R&D’ers van de voedingsindustrie, grootkeukenverantwoordelijken, zorginstellingen, beleidsmakers, hotelscholen en kennis-instellingen.

Op deze interactieve dag tonen we de eerste resultaten van lopende projecten over voeding in relatie tot gezondheid

 

Ga mee in discussie over de onderzoeksvragen, de aanpak en de relevantie voor de sector. Dit wordt gevolgd door een smakelijke lunch en live demonstraties van de projecten. Breid tevens uw netwerk uit.

 

Deelname is gratis, mits inschrijving.

Het voormiddaggedeelte vindt plaats op ILVO in Merelbeke, het namiddaggedeelte in de Food Pilot. We voorzien busvervoer tussen beide locaties.

Programma

Inzetten op voeding in relatie tot gezondheid

• Welkom – Marc De Loose, ILVO
• Voedselbeleid toegepast op de zorg, waar staat Vlaanderen vandaag?
• Problematiek van malnutritie, uitdagingen – Geertrui Vlaemynck, ILVO

Recentste resultaten van onderzoeksprojecten  binnen NuHCaS

• Kunnen we de maaltijdkwaliteit verder verbeteren in onze grootkeukens? Project FoodCare – Greet Cleemput, Flanders’ FOOD
• Ontwikkeling van voeding op maat van de zorgvrager. Project PROOF – Brian Desplinter, POM West-Vlaanderen
• Voedselverliezen en malnutritie in woonzorgcentra, meten is weten – Nathalie Bernaert, ILVO
• Automatisering meetmethode voedselresten op het bord, innovatie voor de toekomst – Simon Cool, ILVO
• Voedings- en bewegingsbeleid ter preventie van malnutritie en sarcopenie

Bruggen bouwen

• Rol van omgeving en omgevingsactoren in gezondheid. Gezondheidsbevordering
• Het NuHCaS partnerschap – Charlotte Destoop, TUA-West

Debatteren

Stakeholders uit de zorg, voeding, beleid en onderzoek laten hun kritische stem horen over de uitdagingen en relevantie van het onderzoek.

Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens dit event uw netwerk uit te breiden. 

We voorzien busvervoer voor het namiddagprogramma in de Food Pilot in Melle.

Industriële bereiding:
Optimaliseren bereiding broccoli via testen op semi-industriële schaal in de Food Pilot
De grootkeuken:
Optimaliseren regeneratie en warmhouden van kip en broccoli in regeneratiekarren. Visualisatie van de testen zoals ze uitgevoerd worden in de FR&D Hall te Roeselare
Foodservice:
Kant-en-klare puree voor ouderen
Smaak:
Hoe organiseer je op professionele wijze een smaaktest met een experten- of consumentenpanel?
Productontwikkeling:
Maak kennis met eiwit verrijkte voeding in een smaaktest
Analyse:
Evalueren van de textuur, nutritionele samenstelling, en behoud van nutriënten na bereiding
Inname:
Demonstratie meetopstelling voor individuele monitoring van voedselopname in woonzorgcentra
Algemene rondleiding in de Food Pilot

Locatie

ILVO

Locatie

ILVO
Burg. van Gansberghelaan 92, 9820 Merelbeke
Website
https://ilvo.vlaanderen.be/nl
Translate »