Inzetten op voeding in relatie tot gezondheid
• Welkom – Marc De Loose, ILVO
• Voedselbeleid toegepast op de zorg, waar staat Vlaanderen vandaag?
• Problematiek van malnutritie, uitdagingen – Geertrui Vlaemynck, ILVO
Recentste resultaten van onderzoeksprojecten binnen NuHCaS
• Kunnen we de maaltijdkwaliteit verder verbeteren in onze grootkeukens? Project FoodCare – Greet Cleemput, Flanders’ FOOD
• Ontwikkeling van voeding op maat van de zorgvrager. Project PROOF – Brian Desplinter, POM West-Vlaanderen
• Voedselverliezen en malnutritie in woonzorgcentra, meten is weten – Nathalie Bernaert, ILVO
• Automatisering meetmethode voedselresten op het bord, innovatie voor de toekomst – Simon Cool, ILVO
• Voedings- en bewegingsbeleid ter preventie van malnutritie en sarcopenie
Bruggen bouwen
• Rol van omgeving en omgevingsactoren in gezondheid. Gezondheidsbevordering
• Het NuHCaS partnerschap – Charlotte Destoop, TUA-West
Debatteren
Stakeholders uit de zorg, voeding, beleid en onderzoek laten hun kritische stem horen over de uitdagingen en relevantie van het onderzoek.