Slimmer eten in de zorg

Nutritionisten, R&D’ers van de voedingsindustrie, grootkeukenverantwoordelijken, zorginstellingen, beleidsmakers, hotelscholen en kennis-instellingen.

Op deze interactieve dag tonen we de eerste resultaten van lopende projecten over voeding in relatie tot gezondheid. 

 

Ga mee in discussie over de onderzoeksvragen, de aanpak en de relevantie voor de sector. Dit wordt gevolgd door een smakelijke lunch en live demonstraties van de projecten. Breid tevens uw netwerk uit.

 

Deelname is gratis, mits inschrijving.

Het voormiddaggedeelte vindt plaats op ILVO in Merelbeke, het namiddaggedeelte in de Food Pilot. We voorzien busvervoer tussen beide locaties.

Programma

ILVO
Burg. Van Gansberghelaan 96
Merelbeke

Inzetten op voeding in relatie tot gezondheid

  • Welkom – Marc De Loose, ILVO
  • Het NuHCaS-partnership – Charlotte Destoop, TUA West
  • Voedselbeleid toegepast op de zorg, waar staat Vlaanderen vandaag? – Isabelle Magnus, Vlaamse Overheid, Departement Landbouw en Visserij
  • Problematiek van malnutritie, uitdagingen – Geertrui Vlaemynck, ILVO
  • Kunnen we de maaltijdkwaliteit verder verbeteren in onze grootkeukens? Project ‘FoodCare’ – Greet Cleemput, Flanders’ FOOD
  • Ontwikkeling van voeding op maat van de zorgvrager. Project Proof – Geert Dangreau, POM West-Vlaanderen
  • Voedselverliezen en malnutritie in woonzorgcentra, meten is weten. Automatisering in het meten van voedselresten op het bord, innovatie voor de toekomst – Nathalie Bernaert, ILVO; Simon Cool, ILVO
  • Voedings- en bewegingsbeleid ter preventie van malnutritie en sarcopenie – Michèle Desmet, VIVES
  • Geleid door Greet Riebbels, ILVO

Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens dit event uw netwerk uit te breiden. 

13.30 u.: we voorzien busvervoer voor het namiddagprogramma in de Food Pilot in Melle.

Locatie: Food Pilot, Melle
  • Optimalisatietraject: inspiratie voor de warme lijn
  • Optimalisatietraject: inspiratie voor de ontkoppelde lijn
  • Inname: demonstratie meetopstelling voor individuele monitoring van voedselinname in woonzorgcentra
  • Hoe bouw je een traject op om procedĂ©s te verbeteren? Proeven van eiwitverrijkte voeding
  • Pilootopstelling voor procesverbetering: welke apparatuur en opstellingen zijn mogelijk?
  • Smaak: hoe organiseer je op professionele wijze een smaaktest met een experten- of consumentenpanel?
  • Analyse maaltijden: evalueren van de textuur, nutritionele samenstelling, en behoud van nutriĂ«nten na bereiding

Met terugritten naar ILVO Merelbeke

Locatie

Translate »