#PROOFforHealth

Ervaar tijdens het #PROOFFORHEALTH event op donderdag 19 mei de impact van voeding op uw gezondheid en ontdek de inspirerende campus van Brightlands Campus Greenport Venlo. Neem deel aan de inspiratiemomenten, ontmoet experts op gebied van voeding en gezondheid en verken mogelijke samenwerkingen.

Programma

 • Keynote Sensory and Flavor Science (Sophie Tullemans)
 • Lunch & Connect
 • Break-out sessies:
  – DO-activiteiten
  – INSPIRE-activiteiten
 • Netwerkreceptie

Voor het volledige programma, in detail: scroll naar onder

Meer info over de DO-activiteiten

De sessie wordt gegeven  door Flandria Foods en Fijnproevers. Bij deze sessie lichten de bedrijven zelf toe hoe men de productontwikkeling ervaarde samen met kennisinstellingen, zorgactoren en overheden. U leert  hoe lekker eiwit verrijkte producten kunnen zijn en hoe deze verwerkt kunnen worden in het alledaagse voedingspatroon van de zorgbehoevende. Daarnaast leert u een nieuw en verbeterd gamma kennen van voedingsproducten voor patiënten met slikproblematiek. Voor deze kookworkshop zijn de plaatsen beperkt tot 15 personen per sessie.

Binnen het PROOF-project werken de onderzoekers, zorgactoren en voedingsbedrijven voornamelijk rond sarcopenie (spieraandoening) en COPD (longproblematiek). De methodiek die ontwikkeld werd tijdens het project is echter toepasbaar voor diverse innovatietrajecten. Tijdens deze sessie ontdekt u meer over deze methode , ervaart u de voordelen van voedingsoptimalisaties en beleeft u zelf wat het is om te leven met sarcopenie en COPD. Tot slot staan we ook stil bij wat smaak- en geurtesten binnen dit kader kunnen betekenen.

Brightlands Campus Greenport Venlo is een inspirerende plek, ooit was deze omgeving de plek voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2012 maar het fungeert nu als innovatiecampus met o.a. de Villa Flora en de Innovatoren. Met een rondleiding op het campus terrein ontdekt u de werking van deze innovatiehub en hun lopende onderzoeken maar ook hoe men bedrijven, onderzoekers en zorgactoren ondersteunt. Het letterlijke hoogtepunt van deze tour is een bezoek aan de Innovatoren. Met z’n 12 verdiepingen geeft het gebouw mooie vergezichten waarbij u wellicht nog Antwerpen of Amsterdam kunt zien liggen. Tussendoor proeft u ook enkele lekkere en gezonden tussendoortjes.

Sprekers van de INSPIRE-activiteiten

 • Julius Persoone

  Toelichting over de nood en de ontwikkeling van pralines o.b.v. kunstmatig speeksel voor keelkankerpatiënten. 
  Julius Persoone deelt met u het innovatieproces, wat met vallen en opstaan gepaard ging.

 • Promovendus Sophie van Bakel

  Zorgkeukens van de toekomst – Wat houdt de zorgkeuken van de toekomst in op vlak van afvalvermindering en efficiëntieverhoging? En wat is de meerwaarde voor de patiënt op individueel niveau? Wat betekent dit voor toeleveranciers en wat zullen de producten van de toekomst zijn?

Jella Theeuwen, Nutrition and Health Expert InnerBuddies

Uw darmen vertellen hoe gezond u bent.

InnerBuddies is een startup gespecialiseerd in de analyse van darmbacteriën/microbioom. Jella Theeuwen leert u meer over hoe InnerBuddies o.b.v. microbioomscreening en gepersonaliseerde dieetadviezen bijdrage aan een gezonde darmflora.

 

An Callens, onderzoeker food & health VIVES

Staan we aan het begin van een voedselrevolutie?

An Callens brengt een overzicht van bestaande en lopende innovaties rond voedingsmonitoring en -opvolging. Daarnaast ontdekt u welke gezondheidsmythes op vlak van voeding waar zijn en welke helemaal niet.

Marc De Loose, Wetenschappelijk Directeur ILVO

Allergenen: uitdagingen en opportuniteiten bij gebruik van nevenstromen en nieuwe ingrediënten.

Dr. Daisy Jonkers

Wat is de rol van voeding op onze gezondheid?

Een toelichting van het lopend onderzoek waarbij er ook stilgestaan wordt bij de rol van een clinical research unit en wat de meerwaarde voor u kan zijn.

Schrijf nu in (en ten laatste op 12 mei)

Urenschema

Programma

07:00
Vertrek Kortrijk
07:30
Opstap Gent
08:30
Opstap Antwerpen
10:30
Aankomst Brightlands Campus Greenport Venlo
Ontvangst met koffie en versnapering
11:00 - 11:10
Verwelkoming
Sprekers
Britt van Belkom
11:10 - 11:30
Toelichting bij het programma en het PROOF-project
Sprekers
Brian Desplinter
11:30 - 12:00
Keynote - Sensory & Flavor Science
Het Test, Taste & Concept Center is een onafhankelijk centrum voor smaak-, product- en concepttesten. Wilt u als bedrijf een voedingsproduct- of concept ontwikkelen of aanpassen? Dan kunt u hier de gebruikerservaring testen. Sophie Tullemans vertelt meer over de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten, met de focus op smaak.
Sprekers
Sophie Tullemans
12:00 - 12:45
Lunch & Connect
Diverse toeleveranciers presenteren hun nieuwste producten Ontdek het ideale product voor uw patiënten. Ontmoet een bedrijf waarmee u wil samenwerken om dat ene baanbrekende product te ontwikkelen. Maak daarnaast ook kennis met lopende (onderzoeks)projecten, gepresenteerd middels posters.
12:45 - 14:15
Break-out 1
Keuze uit één van de DO of INSPIRE sessies.
14:15 - 14:30
Koffiepauze
14:30 - 16:00
Break-out 2
Keuze uit één van de DO of INSPIRE sessies.
16:00 - 17:30
Slotwoord en netwerkreceptie
17:30
Vertrek uit Venlo
19:15
Aankomst in Antwerpen
20:00
Aankomst in Gent
20:30
Aankomst in Kortrijk
Britt van Belkom
R&D Developer
Brian Desplinter
Project Manager Voeding en Gezondheid POM West-Vlaanderen
Sophie Tullemans
Het Test, Taste & Concept Center is een onafhankelijk centrum voor smaak-, product- en concepttesten. Wilt u als bedrijf een voedingsproduct- of concept ontwikkelen of aanpassen? Dan kunt u hier de gebruikerservaring testen. Sophie Tullemans vertelt meer over de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten, met de focus op smaak.
Translate »