
Tussen de voedings- en gezondheidssector is een barrière
In het artikel “Tussen de voedings- en gezondheidssector is een barrière” belicht Ellen Fierens de ambitie van NuHCaS om de kloof tussen deze twee sectoren

E-learning: Aan de slag met AI in de zorg
Deze e-learning module biedt een toegankelijke introductie in AI en helpt professionals in de zorgsector beter inzicht te krijgen in de juridische, ethische en technische aspecten van AI-gebruik.

Kracht door de Nacht
In het LunaCare-project wordt onderzocht hoe shiftwerk de gezondheid van Vlaamse verpleegkundigen en zorgkundigen beïnvloedt. De focus ligt daarbij op eetgewoonten tijdens het werk en

‘Belang van goede voeding voor onze gezondheid nog steeds onderschat’
FoodServices ging in gesprek met Charlotte Destoop en Ellen Fierens, twee drijvende krachten achter NuHCaS, over het belang van voeding voor onze gezondheid. Lees hier

Podcast ‘Wat je moet weten over eten’
In de podcast Sonoor gunnen wetenschappers van KU Leuven je een blik achter de schermen van hun onderzoek. In deze aflevering vertelt voedingsdeskundige Christophe Matthys

Bedrijfseconomische aspecten van de zorgkeuken
In een keuken van een zorginstelling staan niet alleen nutritionele en voedingsgerelateerde aspecten centraal, maar krijgt het bedrijfseconomische luik ook een plaatsje. In het kader