NuHCaS themadag

Binnen het NuHCaS-partnerschap werken we aan een gedeelde missie: de algemene levenskwaliteit en gezondheid bevorderen door het potentieel van voeding beter te benutten. Om samen succesvolle projecten op te zetten, is het essentieel om elkaars expertise grondig te kennen. Daarom organiseren we op donderdag 3 april 2025 een eerste NuHCaS Themadag, om onderzoekers en medewerkers binnen het NuHCaS-netwerk met elkaar te laten kennismaken en te komen tot mogelijke samenwerkingen.

Jaarlijks zullen er één of twee thematische sessies plaatsvinden. Op 3 april staat ‘Preventie’ centraal, een thema waar we ook in het najaar rond willen werken. In toekomstige edities volgen andere concepten uit de Roadmap ‘Voeding in de zorg’, zoals Voeding op maat, Kwaliteit tot op het bord, Data op maat, enzovoort.

  • Wat houdt de Themadag in?

De bijeenkomst bestaat uit twee delen:

    • Expertisevoorstelling: Elke organisatie schetst haar onderzoeksgebieden en expertise rond het thema ‘Preventie’ (niet projectgericht). Eén persoon per organisatie neemt het woord.
    • Brainstormsessie: We verkennen diepgaand de aanwezige expertises, synergieën en mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen en onderzoeksinitiatieven. Ter inspiratie kunnen we teruggrijpen naar de inzichten uit de oefening rond preventie die we in 2023 deden met onze stakeholders.
  • Wat verwachten we van jou?

Als SPOC van jouw organisatie vragen we je om na te gaan welke onderzoeksgroepen actief zijn binnen het thema ‘Preventie’ en hen te motiveren om deel te nemen. Er is plaats voor maximum 5 deelnemers per organisatie.

  • Voorbereiding

Elke deelnemende organisatie stelt haar expertise voor aan de hand van een korte presentatie, waarbij de focus ligt op expertises en onderzoeksgroepen, niet op individuele projecten. Deze presentatie dient uiterlijk 1 april, 10:00 uur te worden aangeleverd via mail Mieke.Dhondt@ilvo.vlaanderen.be

 

Programma

📍 Locatie: Food Innovation Park, Oostnieuwkerksesteenweg 113, Roeselare

📅 Datum: Donderdag 3 april 2025

  • 09:30 – Ontvangst
  • 10:00 – Welkomstwoord & toelichting NuHCaS (Charlotte Destoop, TUA West & Ellen Fierens, Flanders’ FOOD)
  • 10:30 – Expertisevoorstelling, 10 minuten per organisatie
  • 12:00 – Lunch & sitebezoek
      • Inleiding Food Innovation Park – An-Sofie Pinket, POM West-Vlaanderen
      • Rondleiding FR&D hall – Yves De Bleecker, VIVES
  • 13:30 – Brainstormsessie
  • 15:30 – Slotdrink

Inschrijvingsformulier