Infrastructuur

High Moisture Extusie van soja-eiwit in de Food Pilot.

Food Pilot

De Food Pilot is een initiatief van ILVO en Flanders’ FOOD, en is ingericht met semi-industriële voedingsverwerkingsmachines en labo’s. Bedrijven en onderzoekers gaan er aan de slag voor de ontwikkeling van nieuwe producten of verbetering van processen. Ook het onderzoeken van innovatieve grondstoffen of procestechnieken, bepaling van houdbaarheid, smaak, allergenen, duurzaamheid, enzovoort horen daartoe.  

Adviesgesprekken zijn vrijblijvend en gratis.

Food Innovation Park

Food Innovation Park stimuleert innovatie op het snijpunt van voeding en gezondheid. In dit wetenschapspark legt POM West-Vlaanderen samen met partners en experts binnen dit domein de basis voor heel wat samenwerkingstrajecten uit beide sectoren. Food Innovation Park vormt ook de fysieke uitvalsbasis van NuHCaS.

Food Innovation Park wordt ingericht als open innovatie infrastructuur. De aanwezige testapparatuur staat ter beschikking van bedrijven, kennisinstellingen en zorg- en gezondheidsactoren.

Food Innovation Park huisvest momenteel volgende functionaliteiten:

  • FR&D hall, een piloothal uitgebaat door VIVES i.s.m. Flanders’ FOOD en VIVES.
  • Labo’s voor onderzoek naar fysicochemische kenmerken van voeding, voedselveiligheid, …
  • Screeningsmogelijkheden gericht op lichaamssamenstelling en kracht;
  • De werking van Fabriek voor de Toekomst Voeding.

De komende jaren zal POM West-Vlaanderen, samen met heel wat partners het wetenschapspark rond voeding en gezondheid verder uitbouwen.

FR&D Hall

De FR&D hall is een samenwerking tussen VIVES Hogeschool, Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen. Deze proefkeuken is ingericht met grootkeukenapparatuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorgactoren.
Iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken kan er samen met de onderzoekers aan de slag. De nodige ondersteuning wordt geboden op vlak van laboanalyses, sensorische analyses, testopzet, testuitvoering en interpretatie van de resultaten.
Adviesgesprekken zijn vrijblijvend en gratis.

 

Translate »