Infrastructuur

High Moisture Extusie van soja-eiwit in de Food Pilot.

Food Pilot

De Food Pilot is een initiatief van ILVO en Flanders’ FOOD, en is ingericht met semi-industriële voedingsverwerkingsmachines en labo’s. Bedrijven en onderzoekers gaan er aan de slag voor de ontwikkeling van nieuwe producten of verbetering van processen. Ook het onderzoeken van innovatieve grondstoffen of procestechnieken, bepaling van houdbaarheid, smaak, allergenen, duurzaamheid, enzovoort horen daartoe.  

Adviesgesprekken zijn vrijblijvend en gratis.

Eerste spadesteek van het Food Innovation Park op 30 juni 2021

(c) POM West-Vlaanderen / Jan D'Hondt - Ateljé D.

Food Innovation Park: 1ste steenlegging

Vlaams minister voor Economie & Innovatie Hilde Crevits gaf samen met Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen en Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, de eerste spadesteek voor het eerste gebouw op het wetenschapspark ‘Food Innovation Park’ in Roeselare. Met de uitbouw van deze site investeert POM West-Vlaanderen in een nieuw state-of-the-art wetenschapspark met internationale uitstraling waar onderzoek naar voeding en gezondheid centraal staat.

FR&D Hall

De FR&D hall is een samenwerking tussen VIVES Hogeschool, Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen. Deze proefkeuken is ingericht met grootkeukenapparatuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorgactoren.
Iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken kan er samen met de onderzoekers aan de slag. De nodige ondersteuning wordt geboden op vlak van laboanalyses, sensorische analyses, testopzet, testuitvoering en interpretatie van de resultaten.
Adviesgesprekken zijn vrijblijvend en gratis.

Translate »